Friluftsliv – fra Jord til Bord

Hvad kan naturen give dig?
Mad, oplevelser, motion og styrke, ro og rum til fordybelse. Disse elementer er omdrejningspunktet i linjefaget Friluftsliv – Fra Jord til Bord.

Vi skal plante, så og høste. Vi skal passe dyr, samle æg og fiske i Karup Å. Vi skal bearbejde råvarerne, lære at konservere, sylte, koge og stege, og selvfølgelig skal vi smage på alle herlighederne og servere lækre smagsoplevelser for vores kammerater.

Vi vil bruge naturen til at styrke vores kroppe og sanser. Vi vil padle ned ad Karup Å. Se det hele lidt fra oven fra hesteryg. Bygge lejrplads af rafter og presenninger. Sove i shelter og lave mad over bål og meget, meget mere.

Hvad kan vi give tilbage til naturen?
I køkkenhaven og hos vores dyrehold vil vi arbejde med bæredygtighed. Vi vil lave projekter til beskyttelse og bevarelse af naturen, så vi stadig kan have et rigt dyre-, og insektliv.

Linjefaget udvikles over skoleåret, så du selv, i samarbejde med linjefagslærerne og kammeraterne, kan få indflydelse på aktiviteterne.

Formålet med linjefagene er at give dig mulighed for at fordybe dig i – og udvikle – dine interesser, i selskab med andre. Du får tid, rum og vejledning til fordybelse, og til at åbne øjnene for andres interesser og livets muligheder. 
Alle linjefag har mindst 2 undervisere tilknyttet timerne. Det giver dig mulighed for at arbejde med forskellige emner inden for faget.

Et linjefag er obligatorisk.