Nyttige oplysninger

Kontakt
I er altid velkomne til at kontakte os.

Vagttelefonen er åben døgnet rundt: 25 94 69 88, her får I fat i dagspædagogen, aftenvagten eller nattevagten.

Kontoret tager sig af alle generelle og principielle spørgsmål.

Kontorets telefon: 61 10 18 13 er åben hverdage fra kl. 9.00-14.00.

Direkte mail til forstander, Henrik Dalsgaard: forstander@hedensefterskole.dk

Direkte mail til viceforstander, Alice Buchhave Nørlem: ab@hedensefterskole.dk

Direkte mail til pædagogisk leder, Christian Kousgaard: ck@hedensefterskole.dk

Personalet, inklusiv Henrik, Alice og Christian, træffes også på Viggo.

Viggo
På Hedens Efterskole bruger vi skoleplatformen “Viggo”. Både elever og forældre får adgang til platformen på første skoledag. Skulle der opstå problemer med Viggo, skal I blot henvende jer på kontoret. Skolen sender information ud via Viggo på opslagstavlen og i beskedfunktionen. På Viggo kan man også se elevens skema og skrive beskeder. På Viggo findes også forskellige spørgeskemaer, hvor man f.eks. skal tilmelde sig weekend og transporten til og fra Herning, hvis man har brug for det.
Det er vigtigt, at I som forældre tjekker Viggo regelmæssigt. I kan med fordel allerede nu downloade appen, så I er klar til at logge ind første skoledag. Det gøres ved at gå på hedensefterskole.viggo.dk og trykke på ”få app”.

Familiegrupper
Alle elever fordeles i familiegrupper. Familielæreren har særligt fokus på jeres barns trivsel og udvikling. Familielæreren kan kontaktes på Viggo.

Undervisningsfritagelse
Elever kan som udgangspunkt kun holde fri fra skolen i weekender og ferier. Undervisningsministeriets regler siger, at hvis dit barn er væk bare 1 dag på en uge, bortfalder statstilskuddet til eleven for en hel uge. Derfor gælder det på Hedens Efterskole, at man i tilfælde af ikke-lovligt fravær, udover den almindelige egenbetaling, yderligere skal betale et beløb svarende til årets statstilskud per uge. Der kan være gyldige grunde til at blive fritaget for undervisning f.eks. møder med kommunen, sygdom mv. Undervisningsfritagelse skal aftales med kontoret.

Weekender og ferier
Forlængede weekender og ferier fremgår af skolens årskalender. Vi opfordrer til, at tandlæge- og ikke akutte lægebesøg lægges i de forlængede weekender og i ferierne. Vær opmærksom på, at der cirka fire gange om året er undervisning på en lørdag eller søndag. Undervisningen på disse undervisningsdage er obligatorisk, fordi undervisningsdagene kompenserer for fridagene i forbindelse med de forlængede weekender.
Fire gange om året har vi en superweekend, hvor vi skruer lidt op for aktivitetsniveauet og oplevelserne. Det er helt frivilligt at deltage i superweekenderne.
Eleven må gerne tage hjem i alle weekender. Eleverne skal give besked om de er her i weekenden på Viggo senest onsdag middag.
Weekenden begynder fredag kl. 15.45, og man skal være på skolen igen søndag mellem kl. 19 og 22. Der er ikke aftensmad på skolen søndag, hvis man ikke har været på skolen i weekenden.

Sygdom og sygemelding
Ved milde sygdomsforløb kan eleven blive på skolen. Hvis eleven er syg i flere dage eller f.eks. har høj feber, beder vi jer om at hente jeres barn hjem, indtil eleven er rask igen. Hvis jeres barn ligger syg hjemme og dermed er forhindret i at komme retur til skolen efter f.eks. en weekend eller ferie, skal I ringe på vagttelefonen tlf. 25 94 69 88 og give besked.

Medicinhåndtering
Vibeke er vores medicinansvarlige. Hun håndterer den medicin, som I skal aflevere doseret i Anabox doseringsæsker Anabox Uge – 7 medicindoseringsæsker med 5 rum | Webapoteket. I skal indlevere doseret medicin til det antal dage, eleven forventer at være på skolen.
Medicin udleveres på faste tidspunkter. Har eleven brug for medicin uden for de faste tidspunkter, skal eleven henvende sig til dagspædagogen eller vagten.
Behovsmedicin f.eks. allergimedicin og smertestillende medicin skal afleveres til skolens personale. Eleverne må ikke have medicin på værelset. Forældre skal aflevere et udfyldt og underskrevet medicinskema med oversigt over præparater og dosis senest ved skolestart. Forældre skal give samtykke til, at vi må udlevere behovsmedicin.

Transport
Vi tilbyder transport til Herning i forbindelse med weekender, forlængede weekender og ferier. Man skal tilmelde sig transporten til Herning senest onsdag på Viggo. Bussen kører fra skolen kl. 15.45. Ønsker man transport fra Herning om søndagen, kører bussen klokken 20.00 fra Herning. Tilmelding til søndagstransport skal ske inden søndag kl. 11.00 via spørgeskemaet på Viggo.
Er eleven ikke tilmeldt transporten, er det forældrenes ansvar, at eleven kommer helt til skolen.
Vi har ikke mulighed for at hente elever på andre tidspunkter eller andre steder.

Cykel
Eleverne må meget gerne tage cykler med på Hedens Efterskole. Der er forholdsvis langt til købmanden, men der er stier og et dejligt område at cykle i. Husk cykelhjelm, reflekser og lygter. Refleksveste kan lånes på skolen.
Ønsker man at forlade skolens område, skal dette altid aftales med vagten.

Indkøb
Elevrådet har en lille kiosk, som er åben ca. tre gange om ugen. Her kan man købe slik, chips og sodavand. I kiosken betaler man via MobilePay.

Vask af tøj
Eleverne kan vaske deres tøj gratis i skolens vaskerum.

Mobilpolitik
Eleverne afleverer deres telefoner og computere hver aften inden sengetid. Computerne udleveres efter morgenmaden, og telefonerne udleveres kl. 19.00. Eleverne må gerne bruge mp3-afspillere, hvis de har brug for at høre musik eller lignende i løbet af dagen eller efter sengetid.

Computer
Vi benytter online læringsportaler på Hedens Efterskole. Det er derfor vigtigt, at eleven har en bærbar computer, et sæt høretelefoner og en oplader, som virker. Skolen stiller Office-pakken og AppWriter til rådighed, og vi hjælper eleverne i hverdagen, når der er bøvl med teknikken. Det er forældrenes ansvar, at eleven har en bærbar computer, som fungerer, og som er skoleklar – se mere på pakkelisten.
Elevens computer må ikke indeholde programmer/spil uden licens eller ulovligt downloadet materiale.
Man må gerne medbringe en stationær computer f.eks. til E-sport – stationære computere bor i E-sportslokalet og ikke på værelset.

It-rygsæk
Hvis eleven har brug for en It-rygsæk, skal skolen søge. Hvis vi skal søge, har vi brug for en ordblindetest – kontakt nuværende skole og bed dem sende testen til os. Der kan være ventetid på it-rygsække, så sørg for at give os besked i god tid inden skolestart, så vi kan søge, inden eleven starter på efterskolen. Den evt. nuværende it-rygsæk følger ikke med på efterskolen.

Forsikring
Skolen har ikke forsikringer, som dækker elevens ejendele. Eleven skal altså selv være tyveriforsikret og forsikret mod evt. brandskader. Derudover er eleven naturligvis ansvarlig ved skader på skolens inventar eller bygninger forvoldt af eleven. Dette dækkes normalt af en almindelig familieforsikring/indboforsikring.
Eleverne bærer selv ansvaret ved ulykkestilfælde, f.eks. en knækket tand under boldspil. Sådanne skader omfattes normalt af en privat ulykkesforsikring. Vi anbefaler derfor, at I både har en almindelig indboforsikring og en ulykkesforsikring.

Penge og andre værdigenstande
Vi opfordrer til, at eleverne ikke lader penge og andre værdigenstande ligge frit fremme. Det er en god ide at låse værelset, når man forlader det.

Sikkerhedsovervågning
Vi har sikkerhedsovervågning på skolen, som er et beskyttende tryghedsværn omkring elevgange og områder med stor social færden. Udendørs er der kameraer rundt om bygningerne. Indendørs er der overvågning i spisesalen, hyggestuen, enkelte gangarealer og fællesområder. Formålet med sikkerhedsovervågningen er at skabe tryghed for både elever, forældre og personale.
Hvert kamera optager 24 timer i døgnet, når der er bevægelse. Hvis man opholder sig i et område, hvor der er sikkerhedsovervågning, kan man blive filmet.
Optagelserne vil kun være tilgængelige for og blive behandlet af skolens ledelse og relevante myndigheder. Alle optagelser slettes automatisk efter 30 dage jf. GDPR-regler.

Egenbetaling
Skolepengene dækker som udgangspunkt alle udgifter i forbindelse med efterskoleopholdet. Dog er der i forbindelse med vores udlandstur en egenbetaling til mad. Eleverne skal selv betale for frokost og aftensmad i forbindelse med udlandsturen. Vi vurderer, at cirka kr. 600,- kan dække udgiften til frokost og aftensmad i tre dage. Skolen dækker udgifterne til morgenmad på hele udlandsturen.

Værelsesbytte
Vi bytter værelse to gange om året. Eleverne kan ønske værelseskammerat, men det er værelsesteamet, der ud fra pædagogiske overvejelser laver værelseslisten.
Vi bytter som udgangspunkt ikke værelser på andre tider, men forsøger at få det til at fungere, hvis der er problemer mellem værelseskammeraterne.

Linjefag
Eleverne vælger et linjefag i løbet af de første to uger på efterskolen. Der er mulighed for at skifte linjefag til jul. Linjefag er obligatorisk.

Valgfagsbytte
Det er frivilligt, om man vil have et eller flere valgfag. Der er mulighed for at skifte valgfag to gange om året.